Stroom vergelijken

Vergelijk elektriciteit
U wilt een prijsvergelijking maken en op zoek naar een nieuw tarief, maar weet nog steeds niet helemaal zeker wat u moet overwegen? Hier zijn de belangrijkste punten voor de vergelijking van de elektriciteitsleverancier en tariefverandering. De EnergieGasVergelijking.nl stroomvergelijking is gevalideerd en garandeert u klantvriendelijke resultaten. Overstappen duurt maximaal vijf minuten en kan gemakkelijk online worden gedaan.

Het belangrijkste van de kostenvergelijking
1) Een prijsvergelijking met EnergieGasVergelijking.nl is eenvoudig en een wijziging duurt slechts vijf minuten.

2) Met een regelmatige verandering van elektriciteitsleverancier kunt u tot 720 euro besparen.

3) U kunt overstappen direct online aanvragen. De nieuwe leverancier neemt ook de beëindiging van de oude elektriciteitsleverancier over.

4) Leveringszekerheid is gegarandeerd gedurende het veranderingsproces.

Elektriciteitsvergelijking – wat te overwegen?
Een eerlijk tarief moet een korte opzegtermijn en contractduur omvatten. Bovendien moet de prijs worden vastgesteld, zodat u beschermd bent tijdens de periode van prijsverhogingen. Met de aanbevolen instellingen raden we filterinstellingen aan voor het gebruik van de huidige vergelijking die wij nuttig vinden. De instellingen omvatten bijvoorbeeld een maandelijkse betaalmethode, exclusief pakkettarieven en een maximale looptijd van één jaar, waarin u tegen prijsverhogingen wordt beschermd door een prijsbepaling die minstens even lang is. Bovendien geven deze instellingen alleen tarieven weer die voldoen aan de EnergieGasVergelijking.nl-richtlijnen voor consumentenbescherming en waarvan de providers worden aanbevolen door EnergieGasVergelijking.nl-klanten.

Welk portaal voor prijsvergelijkingen?
Winnaar EnergieGasVergelijking.nl, de energievergelijker geeft u een overzicht van de beschikbare leveranciers en hun energie aanbiedingen. De gratis vergelijkingscalculator houdt rekening met meer dan 6.000 aantrekkelijke elektriciteitstarieven.

Elektriciteitsvergelijking met of zonder cadeau?
Veel providers geven in het eerste jaar eenmalige bonussen of cadeaus. Met de EnergieGasVergelijking.nl energievergelijking krijgt u een overzicht van de verschillende kortingsacties en cadeaus. Let wel veelal wordt het prijsvoordeel direct verrekend in het aangeboden tarief.

Aanbevolen instellingen voor de huidige vergelijking
Voor een nieuwe elektriciteitsleverancier gaat het niet alleen om de lage prijs, maar ook om eerlijke voorwaarden. Om een ​​consumentvriendelijk tarief mogelijk te maken, zijn de zoekcriteria in onze stroomvergelijking automatisch vooraf ingesteld.

Energie Gas Vergelijken.nl eerlijke instellingen in één oogopslag:

 

  • Met een maximale contractduur van 12 maanden, een maximale opzegtermijn van zes weken en een contractverlenging van maximaal 12 maanden, blijft u flexibel.
  • Een gegarandeerde prijs van minimaal 12 maanden beschermt u (in veel gevallen) tegen prijsstijgingen gedurende de gehele contractperiode.
  • Als een soort prijsgarantie, raden we ten minste de prijsafspraak aan, omdat deze alle componenten behalve belastingen en staatsbelastingen omvat.
  • Vanwege het maandelijkse voorschot hoeft u (in de regel) niet vooraf te betalen.
  • Door enerigeprijzen uit te sluiten, betaalt u alleen voor de hoeveelheid elektriciteit die u daadwerkelijk verbruikt.
  • Een nieuwe klantbonus biedt extra financiële voordelen. Door het te beperken tot maximaal 15 procent van de jaarprijs.

Goedkope groene stroom
Groene elektriciteit is het milieuvriendelijke alternatief voor het opwekken van duurzame elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. Als u de energietransitie in Nederland wilt ondersteunen, moet u kiezen voor elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. U kunt ook uw portemonnee sparen, omdat de tarieven van groene stroomleveranciers vaak goedkoper zijn dan de dure basisvoorziening.

Zo werkt het: u kunt het zoeken naar tarieven aanpassen aan uw individuele behoeften in vergelijking met de selectie “Duurzaamheid” – alleen tarieven voor groene stroom worden weergegeven. Op deze manier doet u iets voor het milieu, omdat tegelijkertijd het verbruik van grijs gas wordt verminderd.

De overstap naar groene stroom is vrij eenvoudig: klik bij het vergelijken van de elektriciteit op de optie “Duurzaamheid” en start de vergelijking. Selecteer nu het nieuwe elektriciteitstarief en vraag de overstap naar een duurzaam nut aan. De andere formaliteiten nemen dan de nieuwe elektriciteitsleverancier over. De continue stroomtoevoer blijft net zo veilig bij groene stroom als voorheen.

Gemiddeld stroomverbruik
Als u uw elektriciteitsleverancier wilt wijzigen, moet u ook uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik in kilowattuur vermelden wanneer u de elektriciteit vergelijkt met de postcode. Bekijk uw laatste elektriciteitsrekening, tenzij u deze niet bij de hand heeft. Gebruik dan de richtwaarden, die worden berekend op basis van gemiddelde waarden. Een een persoons huishouden verbruikt bijvoorbeeld gemiddeld 1500 tot 2000 kWh per jaar.

 

Hushouden Gemiddeld Stroomverbruik Maximaal Verbruik
1 Persoon 1.500 – 2.000 kWh > 2.200 kWh
2 Personen 2.000- 2.800 kWh > 3.000 kWh
3 Personen 2.800 – 4.000 kWh > 4.000 kWh
4 Personen 4.000 – 4.500 kWh > 5.000 kWh

Te hoge energie rekening?
Bij een jaarlijks verbruik van 2200 kWh of meer, moeten de huishoudelijke apparaten worden gecontroleerd – het kan de moeite waard zijn om enkele typische stroomvreters, zoals een wasmachine of koelkast, te vervangen. Het is altijd de moeite waard om de stand-by-modus van sommige apparaten te controleren. Hier is er vaak nog steeds potentieel voor besparingen op het gebied van elektriciteitsverbruik.

Actuele vergelijking van de familie Bergman
Bergmann woont in een appartement met 5 kamers aan de rand van Den Haag. Aangezien elektronische apparaten in het gezin van vier niet schaars zijn, bedraagt ​​het jaarlijkse stroomverbruik van het hele gezin 4.300 kWh. Volgens de energierekening van de enerige aanbieder Eneco moet Papa Joe voor het eerste jaar in het basistarief € 1.437,42 betalen. Daarom vergelijkt hij alle elektriciteitsleveranciers in de regio rechtstreeks met elkaar om de energieleverancier te veranderen en het goedkoopste tarief te krijgen. Als ze niet kunt besparen op de apparaten, dan op zijn minst de elektriciteitsleverancier. Na het invoeren van zijn postcode en het jaarlijkse stroomverbruik in de stroomvergelijker verschijnen verschillende tarieven met verschillende kortingen in de resultatenlijst. Naast een duurzaam tarief voor groene elektriciteit van Essent Energie voor € 1.107,86 per jaar, ontdekt Joe direct een nog goedkoper tarief van Oxxio. De jaarprijs van € 1.105,61 klinkt onverslaanbaar voor Joe. Hier betaalt de familie Bergman slechts 92,13 Euro per maand. In vergelijking met de vorige bijna 120 euro is dit tarief voor de energieverbruikers veel lucratiever. Hij verandert direct en bespaart al meer dan 300 euro in het eerste jaar.

 

Aanbieder Prijs / Jaar Prijs / Maand Besparing*
Eneco € 1.437,42 € 119,79
Essent € 1.107,86 € 92,32 329,56
Oxxio € 1.105,61 € 92,13 331,81

 

  • * Obv basis tarief per 1augustus 2019

Regelmatig energietarieven vergelijken loont
Veel consumenten denken dat alleen de eerste wijziging van het basisaanbod de moeite waard is, omdat het kan profiteren van een nieuwe korting. Maar aangezien de prijzen van de elektriciteitsleveranciers regelmatig veranderen en nieuwe leveranciers met goedkope aanbiedingen op de markt komen, is het de moeite waard om de elektriciteitskosten regelmatig te vergelijken. Door gebruik te maken van de overschakelingstermijnen voor elektriciteits- en gascontracten, kunt u opnieuw profiteren van de kortingen en kado’s van elektriciteitsleveranciers, waardoor u keer op keer kunt besparen. Uiterlijk voordat het lopende contract eindigt, moeten consumenten opnieuw een vermogensvergelijking uitvoeren en controleren of een beter aanbod kan worden gevonden. Als uw elektriciteitsleverancier een prijsverhoging aankondigt, kunt u uw speciale opzegtermijn gebruiken, nogmaals, de huidige vergelijking wordt aanbevolen. Als u gebruik maakt van uw speciale opzeg recht, moet u de beëindiging zelf maken en in tekstvorm naar de energieleverancier sturen.

Concurrentie van leveranciers en besparingspotentieel
Voor consumenten betekent een breed scala aan energieleveranciers een veel verschillende tarieven. Een analyse van EnergieGasVergelijken.nl toonde aan dat consumenten in heel Nederland in 2016 konden kiezen uit gemiddeld 67 elektriciteitsleveranciers. In 2018 zijn er al gemiddeld 80 verschillende elektriciteitsleveranciers. Afhankelijk van de woonplaats hebben elektriciteitsklanten zelfs toegang tot maximaal 127 providers. De steeds intensievere concurrentie tussen aanbieders biedt een groot besparingspotentieel.

In 2018 konden EnergieGasVergelijken.nl-klanten hun jaarlijkse elektriciteitskosten aanzienlijk verlagen door van aanbieder te veranderen. Met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 5.000 kWh kan een gezin van vier in de 40 grootste steden gemiddeld 311 euro besparen als ze overstappen van dure basisdiensten naar het goedkoopste alternatieve tarief. Eén huishouden met een verbruik van 2.000 kWh betaalt gemiddeld 178 euro minder voor elektriciteit als gevolg van een verandering van aanbieder per jaar.

Degenen die regelmatig een stroomvergelijking uitvoeren, kunnen hun elektriciteitskosten aanzienlijk verlagen, omdat de aanbiedingen van de verschillende leveranciers verschillen in prijs en contractvoorwaarden.

Opzeggen en verstappen
Veel consumenten nemen hun elektriciteit nog steeds bij hun primaire leverancier af. Een overstap van aanbieder is heel eenvoudig en ongecompliceerd en met slechts een paar klikken gedaan. Bovendien kunt u profiteren van een nieuwe korting, vooral wanneer u overstapt is dat nieuwe energie aanbieders wat waard. Als u de gratis energievergelijking hebt uitgevoerd en voor een provider hebt gekozen, neemt de nieuwe energie provider meestal alle verdere stappen – zelfs de beëindiging van de oude leverancier.