Gas vergelijken

Gas prijzen vergelijken

Via EnergieGasVergelijken.nl kunt u snel en gemakkelijk onafhankelijk het aanbod van gas leveranciers op prijs met elkaar vergelijken. Zo kunt u eenvoudig de goedkoopste gastarieven vinden. Voer uw postcode en jaarlijks gasverbruik in en vergelijk gastarieven met klantvriendelijke presets.

Belangrijke informatie over Vergelijken van gasprijzen

Met een regelmatige gasvergelijking kunt u tot 750 euro besparen: er worden altijd nieuwe lage tarieven toegevoegd en de gasprijzen van nutsbedrijven veranderen regelmatig. Met behulp van onze gas vergelijker krijgt u klantvriendelijke gastarieven. Na het online wijzigingsverzoek neemt de nieuwe aanbieder meestal alle verdere stappen – inclusief de beëindiging van de oude gasleverancier.
De overstap naar een nieuwe gasleverancier zorgt voor een ononderbroken gaslevering.

Overstappen van gas aanbieder – wat te overwegen?

Een eerlijk gastarief moet een korte opzegtermijn en contractduur omvatten. Bovendien moet de prijs worden vastgezet, zodat u beschermd bent tijdens de periode van prijsverhogingen. Kies boven in het scherm het tabblad ‘ALLEEN GAS‘ en  de aanbevolen instellingen en filterinstellingen verschijnen. De instellingen omvatten bijvoorbeeld CO2 gecompenseerd, looptijd keuze en vast of variable gas tarief keuze. Bovendien geven deze instellingen alleen tarieven weer die voldoen aan de EnergieGasVergelijken richtlijnen waarvan de providers worden aanbevolen door EnergieGasVergelijken klanten.

Regelmatige gasvergelijking

De gasprijzen van nutsbedrijven veranderen regelmatig. Bovendien zijn er altijd nieuwe aantrekkelijke tarieven op de markt. Het is daarom de moeite waard om regelmatig een gasvergelijking uit te voeren en zo een overzicht te krijgen van de huidige gasprijzen en bestaande tarieven. Met name als de looptijd van uw contract eindigt of uw gasleverancier een prijsverhoging aankondigt, moet u op zoek gaan naar een goedkopere deal met de gascalculator. Als uw gasleverancier een prijsverhoging aankondigt, kunt u gebruik maken van uw speciale beëindigingsrecht. Als u gebruik maakt van uw speciale beëindigingsrecht, moet u de beëindiging zelf maken en in tekstvorm naar de energieleverancier sturen.

Gascontract annuleren & wijzigen

U hebt al een goedkoopste prijs gevonden met de vergelijkingscalculator? Overstappen naar de goedkopere gasleverancier is nu vrij eenvoudig: vul het formulier in en verzend het online. In de regel neemt de nieuwe aanbieder de kennisgeving van de pre-leverancier over. Slechts in enkele gevallen moet u deze formaliteit zelf aannemen. Als u niet zeker weet of u zichzelf wilt annuleren of dat de nieuwe gasleverancier het voor u zal regelen.