14 energie bespaar tips

De 14 ultieme tips om energie te besparen

Periodiek overstappen bespaart u natuurlijk geld, maar het is ook verstandig om in uw woning slim om te gaan met uw elektriciteitsverbruik. Bespaar dagelijks elektriciteit, bespaar geld! Wist je dat je door het gebruik van een 11 Watt spaarlamp in plaats van een 60Watt gloeilamp ongeveer 10 Euro per jaar aan elektriciteitskosten kunt besparen? Energie besparen kan zo eenvoudig zijn! Hier kunt u alle tips en trucs lezen over hoe u gemakkelijk elektriciteit kunt besparen – elke dag en overal in huis.

14 Energie bespaar tips voor in huis

 1. Koppel de oplaadkabel los van het stopcontact als er geen smartphone of ander apparaat wordt opgeladen, anders blijft de stroom verbruikt.
 2. Laat apparaten niet in de stand-bymodus staan ​​omdat ze steeds meer stroom verbruiken.
 3. Haal de stekker uit het stopcontact, want zelfs hier staat de (was)machine onder minimale spanning, wat u geld kost.
 4. Gebruik kleine apparaten als u in één huishouden woont. Deze verbruiken meestal aanzienlijk minder elektriciteit.
 5. Koken met een deksel: met een geschikt deksel kan tot 75% van het energieverbruik van elektrische fornuizen worden bespaard.
 6. Ontdooi bevroren pizza’s van tevoren: de verkorte baktijd bespaart energie.
 7. Breng water eerst aan de kook in een waterkoker. Hier is de efficiëntie meer dan 90%. En pan op het vuur daarentegen brengt het slechts op 40%.
 8. Verlaag de temperatuur bij het wassen van kleding: als u wast op 40 ° C in plaats van 60 ° C, wordt ongeveer de helft van de elektriciteit bespaard.
 9. Droog wasgoed in de lucht. De droger hoeft dus niet eens te worden gestart.
 10. Koel eerst het warme voedsel af voordat u het in de koelkast of vriezer plaatst. Zelfs een goed overzicht in de koelkast helpt om de deur slechts kort open te laten, dus het is niet nodig om aanzienlijk af te koelen.
 11. Stel koelkasten en diepvriezers optimaal af en plaats ze niet naast de kachel of in direct zonlicht. De optimale temperatuur is volgens de Nederlandse huurdersvereniging voor koelkasten bij 7 ° C en voor diepvriezers bij -18 ° C.
 12. Gebruik de maximale capaciteit van de wasmachine, droger en vaatwasser.
 13. Gebruik besparings- of ecoprogramma’s bij apparaten die deze standen hebben.
 14. Met de oven kan de temperatuur meestal met ongeveer 20 ° C worden verlaagd met circulerende hete lucht. Ook is de kooktijd vaak korter. Gebruik bij het bakken en koken ook de restwarmte.

Bespaar elektriciteit in UW huishouden

Bijna alle apparaten die we thuis gebruiken, hebben elektriciteit nodig. De eenvoudigste manier is om energie en dus geld te besparen is in uw eigen huis. Elektriciteitsvreters verbergen zich in elke kamer, die kan worden gebruikt om energie en efficiëntie te besparen door een paar eenvoudige regels. Hoewel de energie-efficiëntie van elektrische apparaten voortdurend verbetert, is het gebruiksgedrag toch bepalend. Zelfs een gewoonte kan de elektriciteitsrekening onnodig opdrijven. Op deze pagina hebben we de beste energiebesparende tips voor u samengevat.

Hoe elektriciteit te besparen in het huishouden

Veel elektrische apparaten verhogen het stroomverbruik van huishoudens. We willen dat veranderen: welke apparaten zijn de grootste energievreters in ons huis en hoe u het stroomverbruik kunt verminderen, laten we u hier zien. Hij die onze tips ter harte neemt, bespaart energie, doet iets voor het milieu en geniet een lagere elektriciteitsrekening. In principe: let bij het kopen van een nieuw apparaat op de energie-efficiëntieklasse. Zorg er dus voor dat u geen “powervreters” koopt.